Wat is handtherapie:
Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Daarmee is de hand ook heel erg kwetsbaar. Bij een letsel of aandoening kan het gebruik van de hand al snel verstoord raken. Wanneer u uw hand niet meer volledig kunt gebruiken, kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Handelingen die voorheen als vanzelfsprekend verliepen kunnen dan de grootste aandacht vereisen. Met handtherapie kunt u deze problemen laten behandelen.

Wat is een handtherapeut?
Door uitgebreide nascholing en klinische ervaring hij de fysiotherapeut zich gespecialiseerd in de behandeling van hand, pols en arm. Het doel is om personen met een letsel of aandoening weer zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wat mag u van een handtherapeut verwachten?
De Handtherapeut is uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en de verschillende letsels en aandoeningen. Hij werkt nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medisch specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel. Uw handtherapeut adviseert, behandeld en begeleidt. Dit kan eenmalig zijn, maar u kunt ook gedurende een langere periode therapie krijgen.

De adviezen en/of behandelingen van uw handtherapeut kunnen zeer uiteenlopend van aard zijn, maar vanzelfsprekend altijd gericht op uw specifieke probleem. U kunt denken aan:

* Deskundige analyse van uw beperkte handfunctie
* Oedeembehandeling
* Herstel van kracht en beweeglijkheid
* Aanmeten, maken en/of aanpassen van een (tijdelijke) spalk.
* Advisering en verstrekking van hulpmiddelen
* Ergonomische adviezen

Wordt handtherapie vergoed?
De therapie die in de Heerderrein wordt gegeven wordt onder Fysiotherapie. Dikwijls vanuit de Aanvullende Verzekering.
De op maat gemaakte spalken worden door de verzekeraar niet vergoed. De therapeut zal u informeren over de kosten.

Welke aandoeningen worden door de handtherapeut behandeld?

* Triggerfinger
* Carpale Tunnel Syndroom
* Peesontstekingen (DeQuervain)
* Artrose
* Peesletsels (Mallet)
* Ziekte van Dupuytren
* Situaties na operaties bij fracturen
* en vele andere…

 Harry Nijssen, handtherapeut.

 

 

 

 

 

Contact

Fysiotherapie ‘de Heerderrein’ is gevestigd in het Gezondheidscentrum de Heerderrein in de Maastrichtse wijk De Heeg sinds 1993. Een team van 9 fysiotherapeuten helpt u graag.
Een afspraak kunt u telefonisch maken of via de contact-pagina. Behandelingen worden bij voorkeur gepland tussen 8.00 uur en 18.30 uur.

Centrum voor Fysiotherapie
Gezondheidscentrum
De Heerderrein
Rijksweg 72a4
6228 XZ Maastricht
Tel: 043-3615354
fysiotherapie@heerderrein.nl

Contact