Beproefde doeltreffendheid van de shockwaves

Behoort u tot de talloze patiënten met chronische pijnklachten? Heeft u al het mogelijke geprobeerd om ervan verlost te raken? Injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes, enz.
Keerde uw pijn ook altijd na korte tijd terug, soms erger dan voordien?

Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat shockwave therapie vaak erg goede resultaten geeft.

Chronische pijn wordt veelal veroorzaakt door ontstekingen en/of verkalkingen van een spier, pees of slijmbeurs. Ook verkrampte spieren of spierknopen (Triggerpoints) kunnen veel pijn veroorzaken.

 

Eerder noodzaak dan luxe:

Extracorporeal Shockwave Therapie (ESWT) wordt beschouwd als één van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling van het bewegingsapparaat.

In tegenstelling tot conventionele behandelingsmethodes kan met shockwavetherapie de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden. Zonder medicatie of chirurgie.
Succesvolle resultaten worden reeds bereikt na enkele behandelingssessies.

ESWT2

Hoe werkt ESWT precies?

Allereerst lokaliseert de fysiotherapeut of arts het pijngebied. Hiervoor wordt meestal echografie gebruikt. Nadat de bron van de pijn en het pijngebied zijn geïdentificeerd, wordt het letsel blootgesteld aan korte shockwave-pulsen. U hoort een duidelijk tikken en voelt schokken in uw lichaam.

Deze hoog-energetische akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Ze stimuleren op die manier het aanwezige herstel-mechanisme van het lichaam.
Met andere woorden, shockwave heeft alles te maken met het activeren van de eigen genezingskracht van het lichaam.

 

Shockwave in deze praktijk

De shockwave-therapie wordt gegeven in deze praktijk. Informeer naar de voorwaarden. Veel verzekeringen vergoeden de behandeling nog niet, ondanks de goede resultaten. Informeer naar de de mogelijkheden.

 

Contact

Fysiotherapie ‘de Heerderrein’ is gevestigd in het Gezondheidscentrum de Heerderrein in de Maastrichtse wijk De Heeg sinds 1993. Een team van 9 fysiotherapeuten helpt u graag.
Een afspraak kunt u telefonisch maken of via de contact-pagina. Behandelingen worden bij voorkeur gepland tussen 8.00 uur en 18.30 uur.

Centrum voor Fysiotherapie
Gezondheidscentrum
De Heerderrein
Rijksweg 72a4
6228 XZ Maastricht
Tel: 043-3615354
fysiotherapie@heerderrein.nl

Contact