Tiger Woods introduceerde in 1996 ondermeer de kracht- en conditietraining in de golfsport. Onontbeerlijk daarbij is een technische begeleiding van fysiotherapeuten, bewegings- en inspanningsfysiologen.
Binnen de huidige (top)golfsport is golfspecifieke fitness, blessurepreventie en golf-gerichte stabiliteits- en mobiliteitstraining een belangrijk onderdeel geworden van de dagelijkse trainingsroutine. Ook voor de recreatieve speler en clubspeler is het van belang een goede lichamelijke conditie te hebben. Een optimaal lichaam m.b.t. mobiliteit en stabiliteit stelt je in staat om beter te golfen en blessures te voorkomen De meest voorkomende golfblessures ontstaan in de spieren, banden en pezen van de knieën, heupen, lage rug, schouders, ellebogen, polsen en handen.

Lees verder

Contact

Fysiotherapie ‘de Heerderrein’ is gevestigd in het Gezondheidscentrum de Heerderrein in de Maastrichtse wijk De Heeg sinds 1993. Een team van 9 fysiotherapeuten helpt u graag.
Een afspraak kunt u telefonisch maken of via de contact-pagina. Behandelingen worden bij voorkeur gepland tussen 8.00 uur en 18.30 uur.

Centrum voor Fysiotherapie
Gezondheidscentrum
De Heerderrein
Rijksweg 72a4
6228 XZ Maastricht
Tel: 043-3615354
fysiotherapie@heerderrein.nl

Contact