De herhaalde beweging van de golfswing en de piekbelasting bij impact en follow-through zijn belastend voor ons lichaam. In Nederland is sinds enkele jaren professionele fysiotherapeutische begeleiding van golfers mogelijk . Twee fysiotherapeuten binnen onze praktijk, John Keydener en Moniek Homan, hebben zich gespecialiseerd in behandeling en training van golfers. Zij hebben beiden de opleiding tot Golf Physio-Trainer gevolgd ( voor informatie: www.golf-physio-trainer.eu) . John Keydener is verder TPI (Titleist Performance Institute) Certified Golf Fitness Instructor MP level 2 en lid van MYTPIpro. Ook heeft hij de cursus Back to golf van Jay Platt en Rene Claassen gevolgd. (voor informatie: www.mytpi.com) . De opleiding heeft als doel de fysiotherapeut inzicht te geven in de techniek en lichamelijke belasting tijdens de verschillende fases van de golfswing. Vanuit deze inzichten kan de fysiotherapeut eventuele klachten ontstaan door het golfen traceren, en belangrijker nog, helpen te voorkomen.
De fysiotherapeut kan in nauwe samenwerking met de golfer en diens pro eventuele lichamelijke beperkingen beoordelen en zodoende onder meer adviseren in het aanpassen van de swing.. Zo kom je tot een voor die golfer uitgebalanceerde swing, dit in tegenstelling tot het idee dat er maar 1 perfecte swingbeweging zou zijn. ( De Filosofie van het TPI). Om uw golfswing professioneel te laten beoordelen bestaat er samenwerking met enkele PGA Holland Golfprofessionals  uit de omgeving van Maastricht. Deze zijn in het bezit van professionele Golfswing Analyse apparatuur. (GASP) De kennis over de specifieke lichamelijk mobiliteit, stabiliteit, kracht en conditie-eisen binnen de golfsport kan leiden tot Golf specifieke programma’s in de fysiotherapie die binnen onze praktijk uitgevoerd kunnen worden. Verder wordt er gebruik gemaakt van huiswerkprogramma’s met speciaal hiervoor geselecteerde oefeningen. Bij klachten en blessures kan er, na een fysieke screening, een gerichte Golf blessure behandeling gegeven worden, eventueel gevolgd door een Golf blessure preventie programma dat herhaling moet voorkomen.
Het ‘Fit voor Golf programma’ is een trainingsprogramma om in een betere lichamelijke conditie te komen. Het kan ook worden gebruikt om het lichaam in de winter voor te bereiden op het nieuwe golfseizoen.

Contact

Fysiotherapie ‘de Heerderrein’ is gevestigd in het Gezondheidscentrum de Heerderrein in de Maastrichtse wijk De Heeg sinds 1993. Een team van 9 fysiotherapeuten helpt u graag.
Een afspraak kunt u telefonisch maken of via de contact-pagina. Behandelingen worden bij voorkeur gepland tussen 8.00 uur en 18.30 uur.

Centrum voor Fysiotherapie
Gezondheidscentrum
De Heerderrein
Rijksweg 72a4
6228 XZ Maastricht
Tel: 043-3615354
fysiotherapie@heerderrein.nl

Contact